Хронология на семейно-политическия скандал в „Атака“

A A+ A++ A

Миналата седмица се появи информация, че Димитър Стоянов иска оставката на лидера на „Атака“ Волен Сидеров. Това провокира поредица от скандали, които се разраснаха през последните дни. Хронологията на събитията проследи Нова телевизия.

Във вътрешнопартийните раздори Сидеров съзря опит за разрушаване на „Атака“, зад който стоял Бойко Борисов. На тези обвинения премиерът отвърна, че са „абсолютни лъжи“.

Димитър Стоянов обясни, че иска оставката на лидера на „Атака“ заради резултатите на изборите и непоследователната политика на партията.

Говори се обаче, че напрежението между Сидеров и доведения му син е заради депутатката Деница Гаджева. Тя е спрягана за бивша приятелка на Димитър Стоянов, а сега била в близки отношения със Сидеров. Жената, която поставят в центъра на скандала в петък, се опита да избяга от камерите.

Според Волен Сидеров личните разногласия в семейството му се използват от управляващите за свалянето му от власт в партията. Като доказателство той разказа, че в изборната нощ доведеният му син изпратил поздравителен SMS до Бойко Борисов.

Очевидна е връзката между Бойко Борисов и бившия зам.-председател на „Атака“ с идеята да се направи преврат в партията“, заяви Сидеров.

С този мотив на съботно заседание областните координатори и депутатите от „Атака“ изключиха от редиците си Димитър Стоянов.

Волен Сидеров даде и своето обяснение за раздялата си с майката на Димитър Стоянов – Капка.

„Раздялата със съпругата ми не е по причина друга жена. Тя е принципна раздяла, противопоставяне на опит да бъде обсебена партията“, обясни Сидеров. Капка Сидерова не е участвала във вчерашното заседание на „Атака“.

Димитър Стоянов твърди, че има подкрепата на ръководства на общински структури на партията. Не казва кои обаче от страх, че и те нямало да бъдат допуснати до конгреса през декември, когато ще се решава за лидерството на Сидеров.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »