Костов: Преработвателите ще имат предимство при закупуването на дървесина

Костов: Преработвателите ще имат предимство при закупуването на дървесина
Източник: Dnevnik.bg
A A+ A++ A

 

Предимство при закупуването на дървесина ще имат преработвателите, съгласно промени в Наредбата за възлагане на дейности в горските територии, която ще бъде публикувана в началото на месец декември. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов по време на участието си в четвъртото издание на Годишната конференция на браншовете дървообработване и мебелна промишленост в к.к. Боровец, съобщиха от МЗХ, предаде БГНЕС.

По думите му през последните 2 години е направено много за публичността на процесите в горския сектор. „Всеки един гражданин може да наблюдава как едно дърво пътува от гората, минава през преработвател и после се превръща в мебел“, отбеляза заместник- министърът. Той бе категоричен, че това са действия за изсветляване на бизнеса. Георги Костов посочи, че политиката на Министерство на земеделието и храните се води в посока на повишаване прозрачността на всички процеси при опазването на горите и дърводобива.

Доц. Костов поясни, че изчисленията показват, че 1 лев закупена дървесина се връща като 7-8 лева в икономиката. Той уточни, че има ръст в икономическия отрасъл, какъвто не е имало от дълъг период от време. „Независимо, че правителството е в оставка, то си отива със самочувствието, че е направило много за намаляване на административната тежест и намаляване тежестта върху бизнеса изобщо“, подчерта зам.-министърът.

#МЗХ #Георги Костов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"