Плевнелиев поздрави сънародниците ни в Малта по време на срещата с Прека

Плевнелиев поздрави сънародниците ни в Малта по време на срещата с Прека
Източник: БНТ
A A+ A++ A

 

Най-големи патриоти са свободните и демократични българи, където и да се намират по света. Те обичат България където и да са и помагат на родината си по всички възможни начини. Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев във Валета, където разговаря с представители на българската общност в Малта. Да поздрави сънародниците ни в островната държава към срещата се присъедини и президентът на Малта Мари-Луиз Колейро Прека, предаде БГНЕС.

Държавният глава изказа благодарност на сънародниците ни, че представляват страната ни по най-достойния начин. „Българите са трудолюбиви, честни, коректни и хора, които стоят здраво на земята и вярват в истинските ценности – в приятелството, мира, разбирателството, на подадената ръка, на добротворчеството“, обърна се президентът към българите в Малта. „При своите пътувания, винаги се срещах с българите в чужбина, защото ролята на българския президент е да служи на българите където и да са те по света“, допълни президентът, цитиран от прессекретариата си.

Държавният глава се обърна с думи на благодарност и към президента Мари-Луиз Колейро Прека, която предостави на българската общност резиденцията си за честванията по случай празника на Светите братя Кирил и Методий - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. „Това е позитивен акт на специално отношение, което българите заслужиха със своята посветеност, трудолюбие и добронамереност, с които те допринасят за развитието на Малта“, каза президентът Росен Плевнелиев. По инициатива на президента Прека честването на празника на Светите братя Кирил и Методий ще се превърне в ежегодна традиция под патронажа на държавния глава на Малта.

#България #Росен Плевнелиев #Валета #Малта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници