Съдът в Плевен оправда шестима полицаи, обвинени в получаване на подкупи

Съдът в Плевен оправда шестима полицаи, обвинени в получаване на подкупи
Източник: БНР
A A+ A++ A

Оправдателна присъда е издал вчера състав на Плевенския окръжен съд по делото срещу шестима пътни полицаи, обвинени в получаване на подкупи, съобщиха от пресцентъра на съда. Делото се разглежда от 2014 г. в Окръжен съд - Плевен по обвинение на Софийска градска прокуратура, предаде Кросс.

Обвиняеми са младши автоконтрольорите И. В. и Е. К. от група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност" при сектор „Пътна полиция" на ОД МВР - Плевен, Л. В. и П. С. - старши полицаи в група „Охрана на обществения ред" при сектор „Охранителна полиция" и А. Б. и В. И, младши автоконтрольори в група „Автоматизирани системи за контрол на правилата за движение" при сектор „Пътна полиция" към „Охранителна полиция" на ОД МВР Плевен.

Срещу униформените бяха с повдигнати обвинения за получаване подкупи, които те са поискали, за да не съставят акт за административно нарушение. Съдът е признал за невинни и шестимата обвиняевми. Решението може да бъде обжалвано и протестирано в петнадесет дневен срок пред Апелативен съд - град Велико Търново.

#подкупи #Плевен #пътни полицаи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"