Кралев откри новата база на БФС в Бояна

Кралев откри новата база на БФС в Бояна
Източник: insport.bg
A A+ A++ A

 

Спортният министър Красен Кралев участва в откриването на новата база на националния отбор и новата сграда на Българския футболен съюз на територията на резиденция „Бояна“. На церемонията присъстваха още президентът на УЕФА Александър Чеферин, специалният съветник по футбола на президента на ФИФА Звонимир Бобан, президентът на БФС Борислав Михайлов и вицепрезидентът на футболния съюз Атанас Фурнаджиев, предаде БГНЕС.

Петимата прерязаха лентата на новото съоръжение под звуците на националния химн пред пълна трибуна, която беше събрала елита на българския футбол. „Когато има нова качествена инфраструктура, успехите не закъсняват“, каза Кралев, като поздрави БФС за откриването на новия „Дом на футбола“, както ще се нарича базата. „В спорта има много ръководители, но в историята остават тези, които успяват да сложат тухла върху тухла, да построят нещо полезно за целия народ и целия спорт. Боби Михайлов и екипът му са от тези ръководители“, добави министърът.

Той благодари и за подкрепата, която УЕФА и ФИФА са оказали на проекта. „За първи път след много години отсъствие на държавата от футбола нашият екип протегна ръка на футболното семейство и сме изключително доволни от съвместната ни работа през последните две години. Бъдете сигурни, че това сътрудничество ще продължи и за в бъдеще“.

Базата на територията на резиденция "Бояна" струва 10 милиона евро, от които 9.5 милиона са по спечелени проекти във ФИФА и УЕФА. Останалите средства за построяването на уникалното съоръжение, каквото нито една спортна федерация в България не е изграждала до този момент, са осигурени от бюджета на Българския футболен съюз. Цялата база е разположена на 60 декара, които са отпуснати на БФС за 30 години с решение на Министерски съвет и подкрепата на министър-председателя Бойко Борисов. Комплексът включва три терена, от които единият с изкуствена трева, мултифункционална зала на 1000 кв. метра, корт за тенис, хотелска част за 100 души и новата офис сграда на БФС.

„Поздравявам Боби Михайлов за осъществяването на този амбициозен проект“, каза президентът на УЕФА Александър Чеферин. По думите му ръководството на БФС е положило огромни усилия и въпреки трудностите е успяло да осъществи проекта за нова база на националния отбор по футбол. „Аз съм впечатлен от резултата на усилията на БФС. Вярвам, че новата база ще помогне и за подобряване на нивото на българския футбол. Боби, всички знаем, че ти беше фантастичен вратар, днес знаем, че си и смел лидер“,допълни той. 

#Красен Кралев #Александър Чеферин #Борислав Михайлов #Атанас Фурнаджиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"