Тръгна проект за над 1 млн. лв. в Столипиново

Тръгна проект за над 1 млн. лв. в Столипиново
Източник: Марица
A A+ A++ A

 

Федералният съвет на Швейцария отпуска 1 077 495 лв. на община Пловдив, фондация "Инди Рома 1997" и "Пловдив 2019" за подобряване на медицинските и образователните нужди на жителите на Столипиново и ромското население на Куклен, предаде БГНЕС.

Проектът е по "Програма за насърчаване на социалното включване на ромите и другите уязвими групи" на Българо- швейцарска програма за сътрудничество. През юли в Столипиново гостува председателката на швейцарския парламент Криста Марквалдер, за да се запознае на място с условията.

До април 2019 г. дейностите по проекта трябва да са дали резултат. В него се предвижда изграждането на Здравен център към ДКЦ Изток с пет медицински кабинета, образователен център в двора на училищата "Найден Геров" и "Кирил Нектариев" за провеждане на извънкласни дейности, оборудване на медицинските кабинети със съвременна диагностична апаратура. В тях ще практикуват специалисти по обща медицина, педиатрия, акушерство и гинекология.

Предвижда се също облагородяване на дворното пространство и изграждане на две детски площадки на територията на детска градина "Лилия". Предвидени са средства и за култура- насърчаване на родителите да водят децата на театър, изложби. 10% от сумата в проекта предоставя община Пловдив. 

#Швейцария #Столипиново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"