Вълканов: Доган е сред 10-те най-добри хидроинженери в България

Вълканов: Доган е сред 10-те най-добри хидроинженери в България
Снимка: Капитал
A A+ A++ A

Лидерът на ДПС Ахмед Доган е много добър хидроинженер и дори и сред 10-те най-добри в България, заяви бизнесменът дал на Доган 2 млн. лв хонорар за проекта Цанков камък – Николай Вълканов.

В България има 10-15 големи компании, които осигуряват работа на много хора. Време е да свикнем с идеята, че всички трябва да се съобразяват с тях, коментира още по bTV бизнесменът, който наскоро изкупи дълговете на Валентин Захариев и така придоби концесията над ГОРУБСО – Мадан.

Според Вълканов въпреки че държавата се хвали с бюджетна дисциплини, трябва да има и ръст, който идва именно от такива компании.

Николай Вълканов се похвали, че през последните три години не е имал проблеми с държавата, което се дължи на точността му.

„Винаги съм си плащал данъците, заплатите на хората, осигуровките. Да не изпаднеш в ситуация, в която правителството може да те упрекне за нещо", заяви Вълканов.

„Никой от това правителство до момента не ми е искал услуги", каза още той.

Що се отнася до преговорите за ГОРУБСО – Мадан, Вълканов подчерта, че участието на премиера Бойко Борисов и енергийния министър Делян Добрев в тях е било само да координират процеса, за да се случат нещата по-бързо.

„Държавата също има интерес това предприятие да работи, защото тя е собственик на благата, ние получаваме само концесии, а държавата получава пари от тези концесии", поясни бизнесменът.

Като най-голям капитал на дружеството, с годишен оборот от 100 милиона лева, Вълканов определи човешкия капитал.

„Всички специалисти по подземен добив на руди са при нас. Ако нямаш инженери, миньори и всякакви специалисти, не можеш да работиш", коментира Вълканов.

Той подчерта, че Ахмед Доган е сред десетте най-добри хидроинженери в страната.

Връзката между двамата е от годините на „Мулти Груп”, когато Вълканов е вицепрезидент на компанията.

„Първите проучвания за язовир „Тунджа" са на Ахмед Доган. През 2005 година ни събра, направихме заедно проектно проучване", поясни бизнесменът.

„Такъв язовир е нужен и на България, и на Турция”, категоричен е Николай Вълканов.

По думите му Турция е готова да плаща тази вода и България да печели всяка година 14 милиона евро от продажбата на вода и 2 милиона от електроенергия.

„Мислил съм за това дали ще стане скандал с този хонорар, но трябваше под масата да му ги платя ли?", риторично запита Вълканов.

Като доказателство, че с Ахмед Доган са само приятели и той не се е облагодетелствал по време на Тройната коалиция, Вълканов подчерта, че тогава не е получил нито един проект, нито една концесия, въпреки че е кандидатствал за такива.

#Николай Вълканов #ДПС #Ахмед Доган #Валентин Захариев #Горубсо – Мадан #Цанков камък #премиер #Бойко Борисов #енергиен министър #Делян Добрев #тройната коалиция #България #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"