ЦСКА застана зад Слави Петров след отстраняването му

ЦСКА застана зад Слави Петров след отстраняването му
Източник: Livesport.bg
A A+ A++ A

 

Ръководството на ЦСКА-София подкрепя напълно своя вратар Слави Петров, който вчера бе отстранен от националния отбор до 19 години. От БФС вчера обявиха, че причина за отстраняването на Петров е отказът му да влезе в игра, за да замени контузения си съотборник Даниел Наумов по време на двубоя с Беларус в Сливен, предаде БГНЕС.

Според ЦСКА-София, обаче, истината е друга и затова клубът напълно подкрепя Слави и застава зад него. В декларация на "армейците" се казва: "Ние вярваме, че никой и по никакъв начин няма право да потъпква достойнството и спортния морал на друга личност! Не е нормално личната чест и достойнството на нашия състезател да зависят от настроението на треньора. Точно в тази възраст един млад футболист се изгражда като характер, укрепва се и възмъжава, а подобни действия могат да нанесат сериозни травми върху психиката му. За всеки един футболист е гордост и чест да защитава цветовете на България и Слави не прави изключение. След честта на България, Слави е защитил и своята чест! Което е достойно!"

Ето и обяснението на самия футболист за случилото се:

„Треньорът ми каза да загрявам, защото вратарят получи контузия. Станах да загрявам, правих стречинг няколко минути и седнах, защото разбрах, че смяна няма да има. След което съотборникът ми Дани отново имаше проблеми и почти не можеше да си стъпва на крака. Треньорът ми каза да загрявам отново, станах, Дани Наумов видя, че загрявам и изкрещя, че не иска смяна. Всички съотборници му казваха да излезе, защото не е пълноценен и не може да помогне на отбора, но той не пожела. Треньорът ми каза, че влизам, но Наумов крещеше, че не иска смяна и треньорът ми каза да изчакам. Попитах какво е това отношение и си седнах на скамейката. Не разбирам каква е тази подигравка и от какво е продиктувана, но отношението, което демонстрираха към мен, ме обиди страшно много“, споделя Слави Петров.

В декларацията на ЦСКА-София се казва още: "Уважаеми ръководители на родния футбол, такова отношение ли заслужава един млад и перспективен състезател? Такова унижение ли заслужава крехката му и неукрепнала психика? Отговори не искаме, отдавна ги знаем. Всички виждаме резултата от работата с младите футболисти, цялата работа и отношение директно рефлектират върху представянето на А националния ни отбор. эНие ще обмислим поведението на нашия състезател, но помислете и вие върху вашето!". 

#ЦСКА-София #БФС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"