Сухопътни войски отбелязват 131-та годишнина от създаването си

Сухопътни войски отбелязват 131-та годишнина от създаването си
Източник: Канал 3
A A+ A++ A

 

Началникът на отбраната генерал Константин Попов и постоянният секретар на отбраната д-р Добромир Тотев ще присъстват на тържествено събрание-концерт, с което ще бъде отбелязана 131-вата годишнина от създаването на Сухопътните войски, предаде БГНЕС.

Тържеството ще се състои на 17 ноември 2016 г., от 10.00 ч. във Военната академия „Г. С. Раковски“. Ще бъдат наградени военнослужещи и цивилни служители, отличили се със своя висок професионализъм при изпълнение на служебните си задължения, съобщиха от МО.

Датата 19 ноември е определена за празник на Сухопътните войски с решение на Министерския съвет № 477 от 1992 г. и Заповед № 3478 на министъра на отбраната от 1992 г. По време на Сръбско-българската война (1885 г.) българската пехота провежда решителното сражение при Сливница на 19 ноември. Това е първата голяма победа на войската след възстановяването на българската държава от 1878 г.

Впоследствие с победата в Сръбско-българската война е защитен актът на Съединението между Източна Румелия и Княжество България и правото на българския народ да живее обединен и свободен. 

#Константин Попов #Добромир Тотев #Сухопътните войски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници