Кралев даде старт на Европейското по бокс за жени в София

Кралев даде старт на Европейското по бокс за жени в София
Източник: Sport1.bg
A A+ A++ A

 

Спортният министър Красен Кралев официално откри 10-то Европейско първенство по бокс за жени, което ще се проведе от 14 до 24 ноември в столичната зала "София". На церемонията днес присъстваха още президентът на Европейската боксова конфедерация Франко Франчинели и президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински, предаде БГНЕС.

„Скъпи приятели, добре дошли в България. Боксът е един от най-силните и популярни спортове у нас и за мен е огромна чест да бъдем домакин на това европейско първенство за жени", заяви в приветствието си към всички участници Кралев. "Благодаря за прекрасната работа на федерацията ни по бокс и на нейния президент Красимир Инински. Сигурен съм, че както и преди, те отново ще се справят перфектно с организацията и провеждането на шампионата. Благодаря и на Франко Франчинели за голямото доверие към нашата федерация. Ще съм изключително щастлив да му връча възпоминателен плакет на Министерството на спорта“, допълни той.

„След изключителния успех на женския бокс на олимпийските игри в Лондон през 2012 и в Рио това лято, 10-ото европейско първенство е първото състезание от новия олимпийски цикъл за Токио 2020. Тук са над 130 състезателки от 28 страни”, обяви президентът на EUBC Франко Франчинели. Той също благодари на министър Красен Кралев и на президента на БФБ Красимир Инински за добрата организация на европейското за мъже в Самоков през 2015 и на световното за младежи през 2014 г., както и на традиционно силния ежегоден турнир „Странджа“. „България е страна с висока спортна култура и традиции в бокса и ние винаги сме оценявали усилията им“, допълни Франчинели.

България участва с 6 представителки на шампионата:

48 кг – Севда Асенова

51 кг – Златислава Чуканова

54 кг – Станимира Петрова

57 кг – Деница Елисеева

60 кг – Дафина Маринова

64 кг – Илияна Гълъбова

Треньор: Фикрет Ереджебов. 

#Красен Кралев #Европейско първенство по бокс за жени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници