Парламентът не прие предложението превишаването на скоростта в населено място да се наказва със затвор

Парламентът не прие предложението превишаването на скоростта в населено място да се наказва със затвор
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

По време на гласуването на второ четене на промените в Наказателния кодекс народните представители не приеха предложението, според което, който при управление на моторно превозно средство в населено място превиши максимално разрешената скорост с над 60 км/ч, установено по надлежния ред, да се наказва с лишаване от свобода до три години, предаде Фокус.

„За“ гласуваха 15 народни представители, „против“ бяха 62, а 54 се въздържаха. Данаил Кирилов от ПГ на ГЕРБ обясни, че след тежък дебат и надделявайки аргумента за защита на здравето и живота на хората правната комисия е подкрепила предложения текст. Георги Свиленски от „БСП лява България“ заяви, че високата скорост е голямо нарушение, но не е ясно как ще се изпълнява текстът на практика. „Това че сега казваме, че ще ги вкараме в затвора няма да намали жертвите по пътя, да не говорим, че в затворите няма и място, където тези хора да си излежат присъдите“, коментира той.

Искрен Веселинов от ПГ на Патриотичния фронт обясни, че в населените места трябва да има санкция за водачите, които превишават позволената скорост. „Въпросът е обаче дали тази санкция трябва да бъде наказателна“, допълни народният представител. Четин Казак от ПГ на ДПС посочи, че темата предразполага към популизъм.

„Не всяко противоправно деяние трябва задължително да бъде квалифицирано като престъпление и да бъде наказуемо с лишаване към свобода. Има други механизми и санкции, с които може да се санкционира противоправното поведение“, коментира той.

#Наказателния кодекс #Данаил Кирилов #Георги Свиленски #Искрен Веселинов #Четин Казак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници