Премиерът на официално посещение в Португалия

Премиерът на официално посещение в Португалия
В понеделник, 4 юни, премиерът Борисов ще бъде приет от кардинал-патриарха на Лисабон и Португалия дон Жузе да Круж Поликарпо. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на официално посещение в Португалия на 3 и 4 юни, съобщиха от правителствената пресслужба.

В първия ден от визитата си той ще присъства на освещаването на българската църква „Св. Богородица" в град Линда-а-Веля край Лисабон, където ще се срещне с представители на българската общност и на градската управа.

Храмът е предоставен за ползване от Португалската католическа църква и е реконструиран по православния канон със средства от българското правителство. За ремонт, обзавеждане и оборудване на църквата са предоставени 26 хил. евро.

В понеделник, 4 юни, премиерът Борисов ще бъде приет от кардинал-патриарха на Лисабон и Португалия дон Жузе да Круж Поликарпо, благодарение на когото българската православна църковна община в Лисабон разполага с храм за постоянно служение.

По-късно през деня българският правителствен ръководител ще проведе работни срещи с президента Анибал Кавако Силва и с премиера Педру Пасуш Коелю.

Темите, които се очаква да бъдат обсъдени, са разширяването на двустранното търговско-икономическо сътрудничество и партньорството в Европейския съюз и в международни организации.

В делегацията, която ще съпровожда министър-председателя, са министърът на културата Вежди Рашидов, заместник-министърът на външните работи Иван Найденов, посланикът на България в Лисабон Иван Петров, епископ Антоний – митрополит на Средна и Западноевропейската епархия, директорът на дирекция „Вероизповедания" на Министерския съвет Емил Велинов.

#Бойко Борисов #премиер #министър-председател #Португалия #Лисабон #България #Линда-а-Веля #Португалската католическа църква #дон Жузе да Круж Поликарпо #кардинал-патриарх #Анибал Кавако Силва #президент #Педру Пасуш Коелю #Европейския съюз #Вежди Рашидов #министър на културата #Иван Найденов #заместник-министър на външните работи #Иван Петров #посланик #епископ Антоний #Емил Велинов #Министерски съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"