Лукарски: Колеите от ГЕРБ не си свършиха работата на изборите

Лукарски: Колеите от ГЕРБ не си свършиха работата на изборите
Източник: Novini.bg
A A+ A++ A

Министърът в оставка и лидер на СДС Божидар Лукарски заяви, че в ГЕРБ не са си свършили работата на президентските избори. „Две трети от избирателите на РБ са подкрепили Цецка Цачева. 7% от РБ и 14% от ГЕРБ са гласували за ген. Румен Радев. Явно виждаме, че колегите от ГЕРБ не са си свършили работата” изтъкна Лукарски.  Той отчете и наличието на сгрешени послания по време на кампанията, като подчерта и късно избрания кандидат на ГЕРБ, предаде бТВ.

„Не приемам размяната на обвинения. Това е мажоритарен вот и не мисля, че той 100% отразява вота за различните партии”, каза той. Апокалиптични картини няма смисъл да чертаем, изтъкна Лукарски след подадената оставка на правителството. По думите му това говорене е било едно от грешните послания, което е отдръпнало голяма част от избирателите.

Според него ген. Радев в лично качество като мажоритарен кандидат е бил по-харесваният на балотажа. Не е реалистично РБ да приеме мандат и да състави кабинет към настоящия момент, категоричен беше министърът в оставка във връзка с изявленията на ГЕРБ и БСП, че ще върнат мандат за съставяне на правителство в рамките на този парламент.

По думите му най-голямата грешка на кабинета, която е разочаровала хората, е била лошата комуникация. "Не успяхме помежду си, вътре в кабинета, както и пред широката общественост да артикулираме реформите, които проведохме”, коментира той.

„В крайна сметка е нормално след няколко наслоили се изборни победи да имаш и загуба. От друга страна, не е реалистично цялата власт да е съсредоточена в ръцете на една партия”, посочи Лукарски. След победите на ГЕРБ на парламентарните и на местните избори не е реалистично, ефективно и нормално всички власти да бъдат съсредоточени в една партия, или да го кажем по-широко - център-дясно. Хората искат да има алтернатива и е нормално президентската институция да бъде такава, изтъкна Божидар Лукарски.  Той не отрече, че е имало и протестен вот.  Според него голяма част от реформите, които са извършени, не са изкомуникирани по най-добрия начин.

Лукарски призна, че правителството не се е събирало, но отбеляза, че с Борисов са подържали връзка и взаимно са си благодарили за съвместната работа. Ясно се очертава коалицията БСП – ДПС и, за съжаление, колегите от ДСБ, подчерта министърът в оставка.

„В столичния квартал „Младост” се допусна грешка със смяната на предишната кметица и се даде шанс едно непознато лице, една фризьорка с фиктивна транспортна фирма да управлява този район”, каза Лукарски във връзка с избора на районен кмет там.

#Божидар Лукарски #Цецка Цачева #Румен Радев #ГЕРБ #СДС #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »