Папа Франциск посрещна немския национален отбор във Ватикана

Папа Франциск посрещна немския национален отбор във Ватикана
Източник: novinite.bg
A A+ A++ A

 

Папа Франциск посрещна немските национали във Ватикана. Треньорите и футболистите разговаряха с главата на Римокатолическата църква в зала Клементина в резиденцията му, предаде БГНЕС.

Бундестима утре ще играе контрола с Италия, която се очаква с огромен интерес. Двубоят ще започне в 21:45 ч. българско време. Папа Франциск е благодарил специално на немците за благотворителната им дейност.

"Често съм слушал, че вашите победи се явяват отборни победи, затова всички ви наричат Маншафт. Наистина, спортните съревнования изискват не само спортна дисциплина и лични жертви, но и уважение към ближния и отборен дух. Това ви води към успехи и същевременно ви подтиква да давате отборен отговор на някои важни социални предизвикателства и аз съм ви особено благодарен за поддръжката на инициативата "Коледари" ( Sternsinger), която оказва конкретна помощ на деца и младежи от най-бедните държави. Това свидетелства, как може заедно да се преодоляват непреодолими бариери, от които страдат социално слабите и хора в неравностойно положение. По този начин вие внасяте своя принос в построяването на справедливо и сплотено общество. Благодаря ви за посещението и ви желая всичко най-добро в спортната и обществена дейност. От все сърце благославям всеки от вас и вашите семейства", е казал папа Франциск на играчите. Те от своя страна са му подарили фланелка с автографи. 

#папа Франциск #Ватикана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"