Сирийският посланик напусна България

Сирийският посланик напусна България
Този краен дипломатически ход от страна на България беше реакция на извършените преди дни зверства в арабската държава. Снимка: "Би Ти Ви"
A A+ A++ A

В петък вечерта сирийският посланик в България Салах Сукар отлетя за страната си, след като бе уведомен от външното министерство на България с нота, че трябва да напусне страната.

Негови привърженици го изпратиха с развени знамена и колона от автомобили. Свеобразният конвой беше охраняван от полиция заради очаквани сблъсъци с противници на президента на Сирия Башар Асад, съобщи БНТ.

До такива обаче не се стигна. Самият Салах Сукар отказа коментар. На изпращането нямало представители на противниците на президента на Сирия Башар Асад.

Този краен дипломатически ход от страна на България беше реакция на извършените преди дни зверства в арабската държава. В град Хула бяха избити най-малко 108 души, сред които 49 деца.

Случилото се предизвика силни реакции по света, като много страни, сред които Великобритания, Германия, Италия, Испания, САЩ и Австралия, уведомиха сирийските посланици, че трябва да напуснат територията им.

#Салах Сукар #посланик на Сирия в България #посланик #Сирия #Хула #Министерство на външните работи на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"