Румен Петков: Тежък провал за Борисов след изборите

Румен Петков: Тежък провал за Борисов след изборите
Източник: SofiaNews
A A+ A++ A

Със своите съвършено непремерени заплахи, грубо казано срещу обществото, че ако не е моят кандидат, подавам оставка и отиваме на избори, Борисов катализира огромна негативна енергия в отминалия вот и тази негативна енергия го отвя. Това каза зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков по повод резултатите от президентските избори и депозираната оставка на правителството, предаде Фокус.

„Нашият анализ е категоричен, че това е тежък провал на премиера Борисов и разбира се на ГЕРБ“, посочи той. „Това бяха в голяма степен по същество мажоритарни избори, защото резултатът преди всичко е на ген. Радев и на Илияна Йотова“, обясни Румен Петков.

„Веднага трябва да се възползвам от възможността още веднъж да ги поздравя и да им пожелая успех в доста трудния период, в който навлизат. Днес е изключително важно да се намери вярната стъпка. Можем да продължим да търсим решение на парче- да, отиваме на предсрочни избори, да, тези избори избират следващото Народно събрание. Ако не можем да пипнем Конституцията, ако не можем да направим определени действия, свързани с цялостното държавно и политическо устройство ще останем неудовлетворени“, уточни зам.-председателят на АБВ.

„Настояваме за Велико Народно събрание с ясния предварителен мандат, постигнат с обществено и политическо съгласие“, подчерта Румен Петков. 

#Румен Петков #Борисов #Илияна Йотова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »