Кметът на Пловдив Иван Тотев коментира резултатите от президентския вот в града

Кметът на Пловдив Иван Тотев коментира резултатите от президентския вот в града
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

 

65 000 гласа бяха дадени за кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева в президентските избори в Пловдив, нейният претендент ген. Румен Радев получи 86 000, предаде БГНЕС.

Кметът на Пловдив Иван Тотев коментира днес резултата: "Тепърва ще правим изводи какви са причините, но те не са чак толкова тайни. Ние ги знаем. Имаше двама кандидати, единият беше добре приет от хората, другият- не толкова добре. И това са фактите. Никога не бих си помислил нещо различно за г-жа Цачева от това, което си мислех досега- тя е един прекрасен човек, много добре подготвен и щеше да бъде добър президент. Но хората са предпочели президента Радев. Естествено това е президентът, с когото всички ние ще работим, ще правим така, че страната да бъде спокойна и стабилна. И това се отнася и до град Пловдив. Това е изборът, ние приемаме този избор, признаваме го и продължаваме напред."

На въпрос дали в отрицателния вот на Пловдив за кандидата на ГЕРБ няма принос и фактът, че правителството не отпуска обещаната субсидия на Пловдив като Европейска столица на културата, Тотев отрече. "Има много казуси навсякъде и сигурно във всеки има капчица отрицателен вот, но проблемът не е на местно ниво, той е централен. Няма смисъл да се говори, че Пловдив се е представил зле, Варна се е представила зле, а София по-добре. Проблемът не е на местно ниво”. 

#Цецка Цачева #Румен Радев #Иван Тотев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"