Борис Джонсън: Избирането на Тръмп може да е добро за Великобритания и ЕС

Борис Джонсън: Избирането на Тръмп може да е добро за Великобритания и ЕС
Източник: novinite.bg
A A+ A++ A

Британският министър на външните работи Борис Джонсън заяви, че ЕС не трябва да прави предварителни оценки за това как ще изглежда президентството на Доналд Тръмп, предаде Франс прес. Джонсън каза това, пристигайки в Брюксел за редовната среща на външните министри на страните членки на ЕС, предаде бТВ.

Тръмп, както казах, е човек, с когото може да се дискутира, и мисля, че избирането му за президент може да е нещо добро за Великобритания, но също така и за Европа, каза Джонсън. Вчера той не участва в неофициалната вечеря на колегите си от ЕС в Брюксел, свикана за обсъждане на резултата от американските избори.

Джонсън също така каза, че общата отбрана на ЕС трябва да допълва, а не да подкопава НАТО, предаде ТАСС. Ако става дума за отбранителните структури на ЕС, те трябва да допълват, а не да подкопават НАТО, нито архитектурата на безопасността, която е създавана в продължение на много години, заяви Джонсън.

Той каза, че ключов фактор в дискусията за европейска отбрана е кой колко средства отделя за тази цел. Ще е добре, ако всички европейски страни проявят по-голяма отговорност и сами отделят повече пари за отбраната. Ние във Великобритания отделяме 2% от БВП за разходи за отбраната и участваме във всички операции на ЕС, припомни Джонсън.

 

#Борис Джонсън #Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"