49.97 % от избирателите в Кюстендил упражниха правото си на глас на втория тур

49.97 % от избирателите в Кюстендил упражниха правото си на глас на втория тур
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

49.97 % от избирателите в областта упражниха правото си на глас на втория тур от президентските избори. На първия тур избирателната активност беше 51,72 %. По данни на Районната избирателна комисия на втори тур в цялата област са гласували 67 809 души, предаде Фокус.

От комисията отчетоха и по-малко извършени смени на членове на секционни избирателни комисии, заради неявяване на титулярите. 135 497 беше броят на избирателите в област Кюстендил на днешния вот за президент и вицепрезидент на Република България. В най-голямата община Кюстендил избирателите са 67 405, а в най-малката община в България - Трекляно с право на глас са едва 383 души.

В 15 секции в региона избирателите можеха да гласуват и машинно, а в четири от общините действаха и подвижни урни. По данни на областна дирекция на МВР изборният ден е преминал в спокойна обстановка. За осигуряване на охраната на изборните секции и опазване на обществения ред и спокойствието в Кюстендилска област са били ангажирани около 400 служители на МВР. В комисията са постъпили две жалби, които са разгледани, едната от тях е изпратена на Районната прокуратура в Дупница. 

#Районната избирателна комисия #секции #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"