Радан Кънев: Борисов се самосвали

Радан Кънев: Борисов се самосвали
Източник: Dnes.bg
A A+ A++ A

 

Нищо неочаквано няма. България се оказва в една ситуация на предизвикана политическа криза. Борисов се самосвали – затри ГЕРБ и затри кандидата си за президент. Този коментар направи лидерът на ДСБ Радан Кънев пред Нова телевизия, след като стана ясно, че Румен Радев печели изборите за президент със сериозна преднина пред Цецка Цачева.

Според Кънев Борисов е поставил ГЕРБ пред интереса на гражданите, а българите не приемат еднопартиен режим.

По думите на Кънев коментарът за "агнешките главички" е сериозен. "Моята прогноза в петък, преди първия тур, беше ясна - Цачева ще е втора след Радев". За Борисов Кънев каза още, че както повечето хора от типа "Краля слънце", той успя да предизвика политическа криза, където няма как да се случи.

"Борисов отхвърливсички протегнати ръце. Аз лично четири пъти вече като опозиция, го обеждавах, че той не може да спечели президентските избори. Г-жа Цачева, г-н Радев, г-н Трайков, г-жа Дончева са хората, които поставяха темата за правосъдието и конкретно за Правосъдната реформа в основата на тезите си. Когато си яхнал лъжата не може да разчиташ, че твоя кандидат ще излъже достоверно и както трябва", каза още той. 

Според Кънев в момента, в който Борисов каза, че ще подаде оставка, а на следващия ден отрече, това предреши балотажа. "Борисов още след като спечели изборите и състави правителството, той постави партията пред интереса на народа. Това в България не е възможно. Не може да се приеме еднопартиен режим".

#Радан Кънев #Румен Радев #Цецка Цачева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »