Експерт: Борисов си остана един рекетьор

Експерт: Борисов си остана един рекетьор
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

 

С изявленията си, че ще подаде оставка, ако неговият кандидат не бъде избран за „Дондуков“ 2, Бойко Борисов направи това, което винаги е правил прекрасно от младежките си години до ден-днешен – той рекетира с това послание, коментира Арман Бабикян, експерт по политически ПР, предаде БГНЕС.

Рекетът е свързан с това да дисциплинира всички кметове по места и общински съветници, всички ръководители на агенции, всички министри и техните заместници, всички, които са в държавните и общински структури под властта на ГЕРБ, опитвайки се да им каже много ясно: ако вие не направите всичко възможно, за да спечеля изборите, утре няма да сте на работа.

Но ние виждаме точно обратния ефект. На хората им омръзна да бъдат натискани в такава абсурдна крайна степен. Те решиха да покажат, че властта е в техни ръце. Вината за загубата на тези избори в случая е по-малка на Цецка Цачева от тази на Бойко Борисов.

Съсредоточаването на прекалено много власт в ръцете му, прекалената наглост, с която бяха притискани хората и бизнеса, държавните и общинските структури с директни заплахи предизвикаха обратната реакция. Представете си Закона на Нютон, само че приложен в политиката.

ГЕРБ имат два варианта на поведение. Единият вече сме го виждали. Миналия път, а и сега премиерът Борисов се държи като разсърдено дете, на което са взели играчката. Понеже няма възможност да си играе с нея, обикаля около другите деца, за да счупи и техните. Припомнете си как изглеждаше Бойко Борисов в малкото на брой месеци, през които не беше на власт. Припомнете си колко пъти парламентарната група на ГЕРБ по команда напускаше пленарна зала и отказваше да участва в работата на Народното събрание, само за да провали работата на основния орган на властта в една парламентарна република. Спомнете си колко бойкот имаше на отделни кметове на ГЕРБ. Спомнете си колко медийната мощ на ГЕРБ в резултат на тяхната финансова подкрепа бойкотираше всичко, което засягаше така наречената стабилност в държавата.

Ето една дума, която ГЕРБ ще забравят скоро – важна е само стабилността на държавата. Тези, които ще започнат да работят срещу стабилността на държавата са ГЕРБ на Бойко Борисов. Това е при хипотезата, че се държат като миналия път. Ако променят начина си на поведение, това ще бъде приятна изненада за всички.

Предполагам, че той сега отново ще бъде мил и ще търси съюзници, отново ще се обърне към остатъците от автентичното дясно, ще потърси неправителствени организации. Всички фалшиви опити за разширяване към подкрепата на ГЕРБ ще започнат сега. Въпросът е дали някой е склонен да бъде излъган за втори или трети път.

Утре няма да настъпи апокалипсис в държавата заради това, че кандидатурата на Бойко Борисов за президент е загубила изборите. Единствената щета утре ще бъде, че Цветан Цветанов няма да получи поредния си часовник от Борисов. 

#Бойко Борисов #Арман Бабикян #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Анализ
Последно от Анализ

Всички новини от Анализ »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"