Зам.-шефът на Газпром ще обсъди в Техеран участието на компанията в ирански проекти

Зам.-шефът на Газпром ще обсъди в Техеран участието на компанията в ирански проекти
Източник: Газпром
A A+ A++ A

Делегация на Газпром начело със заместник-председателя на управителния съвет Виталий Маркелов ще посети Техеран през първото десетдневие на декември, за да продължи преговорите за участие на руската компания в ирански газови проекти, предаде БНТ.

Маркелов се срещна вчера с иранския заместник-министър на петрола Амир Хосейн Заманиния, който бе на визита в Москва. Заместник-министърът заяви, че газовият холдинг се интересува от разработването на газови находища в Залива, а също и от изпълнението на проекти за втечнен природен газ.

На 10 ноември заместник-министърът на енергетиката Кирил Молодцов съобщи, че руските компании Роснефт, Газпром, Лукойл, Газпром нефт, Зарубежнефт и Татнефт вече са съставили списък с интересните за тях находища в Иран.

Представянето на новия вид петролен договор за руските компании ще се състои в Техеран на 17 ноември.

През февруари ръководителят на Националната иранска газова компания (NIOC) Хамид Реза Араки обяви, че Иран е активизирал сътрудничеството си с Газпром, като газовият гигант е сформирал пет съвместни комитета - по инвестициите, по ремонтните дейности, по обслужването, по съхранението и по преработката на петрол и газ.

#Виталий Маркелов #Газпром

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"