Свиленград посреща Вардар (Скопие) в мач от "Чалъндж къп"

Свиленград посреща Вардар (Скопие) в мач от "Чалъндж къп"
Източник: e-svilengrad.com
A A+ A++ A

 

Хандбалистките на Свиленград посрещат в неделя македонския „Вардар“ (Скопие) в мач от 3-тия кръг на европейския клубен турнир "Чалъндж Къп". Амазонките от юга, както са известни възпитаничките на треньора Павел Дженев, започнаха сезона у нас с 4 поредни победи, но сега предизвикателството е далеч по-голямо. Мачът е от 15 часа, а реваншът в Скопие след седмица, предаде БГНЕС.

„Готови сме за двубоя, според нашите възможности”, заяви треньорът на тима Павел Дженев. „Мисля, че ще направим един добър мач, с който ще представим достойно българският хандбал. „Вардар“ е млад отбор, но професионален. Те имат силни традиции и опит в международните мачове. Миналата година стигнаха до полуфинал на този турнир. Няма база за сравнение между нас и „Вардар“. Това им е вторият отбор. Първият им е кандидат за Шампионската лига. Имат прекрасен спонсор, който им е осигурил професионална подготовка, нова зала, хотел, ресторант, добри възнаграждения, така че те са ни изпреварили с години във всяко едно отношение. Както организационно, така и структурно, така и финансово. Ние не си правим илюзията, че можем да ги отстраним, но имаме амбиция да направим една историческа победа за „Свиленград“ и за женския хандбал”, каза още Дженев.

В същото време у нас ще се изиграят срещите от 8-ия кръг на мъжкото първенство и 4-ия от женското направление. Лидерът в класирането и единствен тим без загуба от началото на сезона „Локомотив” посреща във Варна четвъртия в подреждането „Левски” . Домакините със сигурност ще търсят нов успех, който да им даде и самочувствие преди двубоите от "Чалъндж Къп срещу „студентите” от Кеймбридж идната седмица. Другият ни участник в евротурнирите Добруджа ще играе с ловешкия Осъм преди мачовете в Румъния с Потайса (Турда).

Ето и програмата при мъжете :

12 ноември 2016г. (събота)

14:00 Пирин ГД (8) – Локомотив ГО (10)

16:00 Локомотив (Варна) (1) – Левски (гр. Левски) (4)

13 ноември 2016г. (неделя)

13:30 Фрегата (6) – НСА (3)

14:00 Добруджа (5) – Осъм (9)

14:00 Чардафон (2) – Спартак (Варна) (7)

Програмата при жените, 5 кръг :

12 ноември 2016г. (събота)

14:00 Шумен‟98 (6) – Етър‟64 (3)

14:00 Поморие (5) – Ники спорт (Сливница) (4)

Двубоят Бъки (2) – Свиленград (1) е отложен за 27 ноември. 

#Свиленград #Вардар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"