Павлова: Ако избирателите не ни подкрепят, ще си понесем политическата отговорност

Павлова: Ако избирателите не ни подкрепят, ще си понесем политическата отговорност
Източник: Монитор
A A+ A++ A

Когато президентските избори приключат, всички трябва да направят своя анализ. "Ние сме единствената политическа сила с ясно изразен партиен кандидат, зад който стоим. Ако този кандидат не бъде подкрепен, морално е и е коректно ние да понесем политическата отговорност, ако не получим подкрепата на гражданите. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в Кюстендил, предаде бТВ.

Тя допълни, че това е подкрепа и за правителството, и за политиките, които провеждат. „Ако подкрепата отиде за левия кандидат, очевидно нещо в това, което ние провеждаме като програми, като действия на правителството, не се харесва. Тогава трябва да понесем тази отговорност и да отидем на избори, за да може гражданите да преценят какво точно искат, какво очакват и от какво имат нужда", заяви още Павлова.

Тя беше категорична, че ще настоява санирането да продължи. „Каквото и да се случи, като министър и като човек ще настоявам програмата да продължи напред в годините, защото е важна за хората и е аполитична, каза министърът, като уточни, че има одобрени 2000 сгради, които предстои да бъдат реализирани.

Притеснението на хората е в това, че дойдат ли тези, които агитираха срещу програмата, може да не я продължат, но аз ще настоявам, и вярвам в разума на всички, че тя трябва да продължи и ще продължи, добави Павлова.

Продължават и инвестициите за пътища, каза министърът и допълни, че предстои пускането на ремонтирания път до Рилския манастир, важен проект е и изграждането на скоростния път "Рила", който е част от дългосрочната стратегия на правителството.

В Кюстендил, заедно с областния управител Виктор Янев и кмета на общината Петър Паунов, министърът откри обновени блокове по националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради в града. Санираните блокове включват 167 апартамента, като са обновени над 16 300 кв. м жилищни площи.

#Лиляна Павлова #Кюстендил

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »