От „Дженерал Мотърс“ тестват новия модел Кадилак "Бийст", в който ще се вози американският президент

От „Дженерал Мотърс“ тестват новия модел Кадилак "Бийст", в който ще се вози американският президент
Източник: Flickr
A A+ A++ A

 

Американската компания „Дженерал Мотърс“ провежда изпитания на новия модел автомобил Кадилак, под кодово име Бийст /Звяр/, предназначен за президента на САЩ, предаде БГНЕС.

Боята на колата наподобява маскировъчна окраска. По думите на специалистите на компанията новият президентски автомобил е практически идентичен с настоящия модел, но има редица различия в детайлите. Предните му фарове могат да отразяват светлината вертикално. Външно колата представлява голям седан, но редица скрити особености я правят да съответства по-скоро на среднотонажен товарен автомобил.

„Фокс нюз“ припомня, че според президента Барак Обама конструкцията на неговия представителен Кадилак е направена на базата на танковата. Тези автомобили тежат повече от 9 тона, имат мощен двигател и защита срещу куршуми и снаряди. По мнението на специалисти такива коли издържат на пряко попадение от гранатомет и са снабдени с автономен запас от кислород в случай на химическа атака. Стойността на автомобила Кадилак Бийст е 1.6 млн. долара. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »