Стоянов: Комунистите са по-демократични от Волен

Стоянов: Комунистите са по-демократични от Волен
Стоянов и Сидеров във времената, когато бяха любящи един друг баща и доведен син. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Евродепутатът Димитър Стоянов обясни критиките си към втория си баща и лидер на партия „Атака“ Волен Сидеров с поредица безпринципни решения и ходове от страна на Сидеров.

„Решението, което уж е било взето за моето изключване, е противозаконно, защото аз съм избран от конгреса на тази партия. От тази позиция може да ме отстрани само конгресът на партията“, заяви Стоянов по БНТ в понеделник сутринта.

Евродепутат бе изключен от партия „Атака“, след като миналата седмица изненадващо се обърна срещу втория си баща Волен Сидеров и поиска оставката му заради резултатите от местните и президентските избори.

„Не може да се събере в късен следобед някаква тричленка и да ме отстрани. Тази бомба беше хвърлена от Волен и той я постигна до голяма степен, защото медиите му се вързахте, та целта му беше да избяга от отговора на въпросите, които поставих, а те са ще има ли конгрес за жизненото оцеляване на партията и Волен Сидеров ще поеме ли отговорност за резултатите на изборите“, заяви Стоянов.

„И това май е, защото Волен Сидеров иска да отговори на въпроса с „Не, няма да си подам оставката“, подчерта Стоянов.

„От самото начало на тази година бяхме свидетели на множество политически смени от политическата линия на „Атака“ и много неща бяха направени по грешен начин. Не може да се иска оставката на вътрешния министър и 10 дни след това да гласуваш в негова подкрепа, а пък есента изведнъж отново да преминеш на опозиционна страна. Неприемливо е партия „Атака“ да поставя подписите си под подписка заедно с ДПС. Ние трябва да сезираме Конституционния съд заради това, че изобщо ДПС участва в изборите, а не с нея да участваме в подписка и така да я легитимираме“, обясни позицията си евродепутатът.

Стоянов изрази и своето възмущение от събитията през май 2011 г. в Батак и това, което се случи пред джамията „Баня Башъ“ в столицата.

„За това, което се случи в Батак – не можеш да твърдиш, че си християнска партия и да гониш половината синод и да гониш представителите на православните църкви. За „Баня Башъ“ самото мероприятие на „Атака“ беше организирано по изключително лош начин. Волен не се заинтересува от организацията на това мероприятие, той сложи някакви хора да организират там и затова нищо не се получи като организация. Пред джамията и друг път сме правили митинги поне 10 пъти – имахме и факелно шествие и горяха 1000 факли, как тогава не пламна нито едно килимче“, попита Стоянов.

„Съответно това са причините за изборния резултат на „Атака“ на тези избори. Преди 2 г. след парламентарните избори на Станишев доста хора му искаха оставката и дори той не бягаше толкова много от този въпрос. Имаше конгрес на БСП и там гласуваха дали Станишев да остане или не. Не си спомням някой извън конгрес да е изключил някого от БСП. Какво се оказва – че бившите комунисти са по-демократична партия от партията на човек, който е бил главен редактор на вестник „Демокрация“, категоричен е Стоянов.

#преврат #заговор #партия #син #Волен Сидеров #Димитър Стоянов #Атака

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници