Претърсват имоти на Галеви, тях още ги няма

Претърсват имоти на Галеви, тях още ги няма
Първата проверка беше в имението на известните като Братя Галеви в дупнишкото село Ресилово рано сутринта в петък. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Компютърни конфигурации и софтуер бяха иззети от имотите на Ангел Христов и Пламен Галев в Дупница при специализирана полицейска акция.

Първата проверка беше в имението на известните като Братя Галеви в дупнишкото село Ресилово рано сутринта в петък, съобщиха от МВР.

Следобед акцията е преместена в счетоводната къща на Братя Галеви, която се намира в района на Спортната зала на Дупница.

Ангел Христов и Пламен Галев бяха обявени за издирване на 8 май, след като на 3 май Върховният касационен съд (ВКС) потвърди окончателно ефективните присъди на Ангел Христов и Пламен Галев. Те бяха осъдени за рекет и изнудване на по 4 и 5 г. в затворническо общежитие.

Междувременно от стенограмата от правителственото заседание на 30 май стана ясно, че през декември 2010 година по искане на защитниците на Братя Галеви с определение Кюстендилският окръжен съд е изменил мярката им за неотклонение от парична гаранция в размер на 50 хиляди лева за всеки от тях в подписка.

„Подписката е най-леката възможна мярка за неотклонение. Това означава две неща. На първо място, че от момента, в който съдът е постановил това свое решение, държавата е била длъжна да освободи паричната гаранция. Това означава, че стоте хиляди лева, които се смяташе до сега, че са налични като парична гаранция и могат да бъдат усвоени от държавата в резултат на отклоняването на Братя Галеви, на практика са им върнати“, казва правосъдният министър Диана Ковачева пред колегите си.

„На второ място, това означава, че към момента и двамата са в нарушение на взетата мярка поради промяна на местоживеенето, без да уведомят съда“, допълва тя.

#издирване #гаранция #подписка #Диана Ковачева #Ресилово #Дупница #братя Галеви #Ангел Христов #Пламен Галев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници