Ново отлагане на делото за убийството в Борисовата градина от 2008 г.

Ново отлагане на делото за убийството в Борисовата градина от 2008 г.
Източник: Евроком
A A+ A++ A

 

За пореден път делото за убийството на Михаил в Борисовата градина от 2008 г. бе отложено. „И за днес има подадена молба по делото, в която се искат още 20 дена, но не е ясно от коя дата по какви причини”. Това заяви адвокат Лазарова, която представлява майката на Михаил Михайлов, който бе убит през 2008 г. в Борисовата градина, предаде БГНЕС.

Фактически до този момент ние въобще нямаме към днешна дата готова съдебно-медицинска експертиза, за да тръгне делото, коментира адвокатката. След днешното отлагане, адвокат Лазарова заяви, че това са пет месеца, в които делото е без движение заради въпросната експертиза.

От 25 май беше назначена допълнителна медицинска експертиза с цел установяване максимално точно часа на извършване на убийството. При това положение от този момент не можаха да се съберат тримата лекари, за да направят експертизата, обясни Лазарова.

През 2015 г. Софийски градски съд излезе с присъда, която се обжалва от подсъдимите, защото не са съгласни с размера на присъдата. Ние също сме обжалвали една част от присъдата, тъй като смятаме, че наказанието е много занижено спрямо извършеното деяние, което е при особена жестокост за убития, поясни защитникът.

Михаил бе пребит жестоко и убит на 30 септември 2008 година в Борисовата градина. За деянието пред съда отговарят Александър Георгиев и Радослав Кирчев. Майката на Михаил е частен обвинител по делото. Съдът прие в процеса да бъде разгледан съвместно и граждански иск срещу двамата, сочени като убийци – Александър и Радослав за сумата от по 250 000 лева неимуществени вреди, причинени на майката на Михаил.

#Убийството #Михаил Михайлов #Софийски градски съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »