Родните олимпийци по спортна стрелба участват в "Софарма 2016"

Родните олимпийци по спортна стрелба участват в "Софарма 2016"
Източник: Фокус
A A+ A++ A

 

Олимпийските състезатели по спортна стрелба Антон Ризов, Самуил Донков и Антоанета Бонева ще бъдат сред участниците в тазгодишното издание на турнира “Софарма”. За спортното събитие участие са заявили над 70 стрелци от цяла България. Надпреварата ще носи точки на участниците за покриване на нормативите за участие в Европейското първенство по стрелба в Марибор, Словения, предаде БГНЕС.

Състезанието по стрелба с пневматично оръжие ще се проведе от 10 до 12 ноември в стрелкови комплекс “Гео Милев” в София. За втора поредна година фармацевтична компания “Софарма” АД съвместно със стрелкови клуб “Левски-Софарма” организират турнира, който има за цел да покаже, че спортът е един от начините да се изгради свободно от зависимости общество с висока здравна култура.

“Турнирът “Софарма” е важен за всички, които биха могли да покрият норматив за европейското първенство, освен това в подготвителния сезон е от значение да имаме повече стартове, за да се трупа опит. Аз лично участвам в тези турнири, за да свикна с новия пистолет и да си доизградя модела на стрелба”, каза олимпийската състезателка Антоанета Бонева.

"За стрелбата е много важно да се популяризира, за да може този спорт да има бъдеще и децата да се запалят да тренират, а това се случва именно чрез турнири като "Софарма", допълни тя.

Надпреварата ще събере стрелците с пистолет и пушка при мъже, жени, юноши и девойки. В нея ще се включат още българските олимпийци Антон Ризов, Самуил Донков и Антоанета Бонева, които участваха в турнира “Софарма” през 2015 г. Тогава европейският шампион Антон Ризов спечели титлата при стрелците с пушка, а Самуил Донков и Антоанета Бонева си тръгнаха със злато на пистолет.

Стрелбата с пистолет започва на 11 ноември, петък, а борбата за медалите в стрелбата с пушка ще бъде на 12 ноември, събота. За тазгодишното издание на стрелковия турнир “Софарма 2016”, вече са заявили участие над 70 състезатели от 14 клуба от цялата страна.

Клубовете, чиито спортисти ще се борят за призовите места, са: ЦСКА и “Левски-Софарма” от София, “АП Спорт” и “Етър-100” от Велико Търново, “Севтополис” (Казанлък), “Стрелба” (Варна), “Тракия” (Пловдив), “Дунав” (Русе), “Снайпер 92” (Силистра), “Светкавица” (Търговище), “Санел” (Сандански), “Пирин” (Благоевград) и “Калоян Ив” (Перник). 

#спортна стрелба #Софарма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници