Финландски експерт: Избирането на Тръмп е протест срещу глобализацията

Финландски експерт: Избирането на Тръмп е протест срещу глобализацията
Източник: Novini.bg
A A+ A++ A

 

Победата на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ е израз на протест против политическия елит и глобализацията, заяви изпълнителният директор на „Финландски предприемачи” Микаел Пентикяйнен, цитиран от ТАСС.

„Изборът в полза на Тръмп е американски Брекзит, протест срещу политическия елит и глобализацията. За фондовите пазари резултатът от изборите е разочароващ: те преживяха силен спад в цял свят”.

Според Пентикяйнен, засега е трудно да се говори за последиците от изборите. „Много зависи от това какъв президент ще стане кандидат-президентът Тръмп. Възможно е да видим положителни промени”, посочва анализаторът.

„Има причини да се надяваме, че победата на Тръмп няма да доведе до издигане на нови „стени” между държавите. Например, бъдещото споразумение за свободна търговия не е ясно, но то ще е изключително важно за отворени икономики като финландската”, подчертава Пентикяйнен.

Наблюдателят е на мнение, че победата на Тръмп е ясен знак за това, че Финландия трябва да реши проблемите си, „за да може да оцелее в свят на растяща неопределеност”.

#Доналд Тръмп #САЩ #Брекзит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници