Доказаха, че мъжете са по-мръсният пол

Доказаха, че мъжете са по-мръсният пол
Учени от университета на Сан Диего установиха, че в офисите, където работят много мъже, бактериите са повече, отколкотов в тези, където преобладават жените. Снимка: ipvs.com.au
A A+ A++ A

Американски учени доказаха, че мъжете са по-мръсният пол, и потвърдиха подозренията на всички жени, които прибират мръсните чорапи на мъжете си от пода.

Учени от университета на Сан Диего установиха, че в офисите, където работят много мъже, бактериите са повече, отколкотов в тези, където преобладават жените, предаде БГНЕС.

Според тях резултатите се обясняват с това, че господата мият ръцете и зъбите си по-рядко и „по природа са по-мърляви“.

Изследването обхванало 90 офиса, пълни предимно с мъже или жени в различни американски градове. Учените анализирали 450 ДНК проби.

Те открили над 500 типа бактерии, повечето идващи от човешка кожа, нос, уши, черва, а други – внесени от околната среда с обувките и дрехите. Най-много бактерии имало по столовете и телефоните. По бюрата и клавиатурите те са по-малко.

„Повърхностите в офисите, пълни с мъже, са по-замърсени. Докато разликите между градовете не са значими, разликите при замърсяването в офисите могат да бъдат обяснени с различна хигиена“, каза ръководителят на екипа д-р Скот Кели.

Д-р Вал Къртис от Лондонския институт по хигиена и тропическа медицина каза, че предишно изследване е показало колко по-мръсни са мъжките ръце от женските.

„Мъжете не гледат на хигиената толкова сериозно. Освен това обаче те се потят повече, а това привлича бактерии“, добави тя.

#мъже #жени #бактерии #учени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници