Паси: Тръмп е непредвидим. Не се знае кое свое общеание ще удържи

Паси: Тръмп е непредвидим. Не се знае кое свое общеание ще удържи
Източник: Vesti.bg
A A+ A++ A

„Изборите в САЩ са непредвидими”, каза бившия министър на външните работи Соломон Паси. По думите му кампанията на Доналд Тръмп е объркала социологията. „Една от причините, но не и основната, са социалните режи. Той добре е усвоил хейтърския език, което се харчи много добре и печели последователи”, аргументира се той.

„Ние не знаем какво ще прави Тръмп, ако стане президент. Тръмп е непредвидим човек и никой не знае на кое свое обещание ще удържи”, добави Паси. Според него най-важният въпрос е глобализацията и популизма.

„Глобализацията даде много жертви – BREXIT в Европа и Тръмп в САЩ. Това е удар по системата на световния ред, която пази света цял. Надделя популизмът, а причината е, че Западът стана много богат и егоистичен”, аргументира се бившият външен министър.

Според Паси един от въпросите е дали Доналд Тръмп ще построи стената с Мексико, както е обещал и дали ще успее да накара мексиканците да си платят за нея.

„Ако Тръмп спечели, вероятно първият човек, който ще отвори бутилка шампанско, ще е Путин, защото с Тръмп в Америка Русия ще стане една много по-влиятелна сила на световния терен, а Запада ще е по-слаб”, коментира Паси. 

„Хубавото е, че американският президент се контролира от Конгреса и в тази връзка Тръмп не е едноличен собственик на държавата”, допълни още Паси.

#Доналд Тръмп #САЩ #Соломон Паси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници