Лукарски: Търсим ново споразумение в РБ

Лукарски: Търсим ново споразумение в РБ
Източниик: Канал 3
A A+ A++ A

Председателят на СДС Божидар Лукарски заяви, че започват разговори за ново коалиционно споразумение между партиите в Реформаторския блок, което да бъде продължение на старото. ДСБ ще бъдат поканени също, независимо от сигналите на председателя Радан Кънев за излизане от блока, предаде бТВ.

Лукарски беше категоричен обаче, че блокът може да почака, по-важното е да не се събудим с червен генерал за президент. Той потвърди подкрепата за кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева, заявявайки, че СДС винаги е била партията, свалила комунистите от власт, не очаквайте да ги върнем. „За нас е важно да не се върне на власт моделът „Орешарски”, този модел стои зад Радев”.

На въпрос дали Цачева е десен кандидат Лукарски посочи, че щом е част от ГЕРБ и ЕНП, значи е така. Миналото й в БКП не притеснява лидера на СДС. „В миналото и на СДС, и на ДСБ е имало доста хора и лидери, преподавали политикономия и членове на БКП. Не ме притеснява. Притеснява ме повече ген. Радев.”

Икономическият министър похвали кампанията на левицата и според него маскирането на „ярко червения” кандидат за вицепрезидент Илияна Йотова е било добър ход.

#Божидар Лукарски #Реформаторския блок #Цецка Цачева #Ген. Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"