Американски космонавт гласува за президент от Космоса

Американски космонавт гласува за президент от Космоса
Източник: FreeNews.bg
A A+ A++ A

Докато американските граждани все още вземат решение за кого биха гласували на президентските избори, американски космонавт, вече упражни своето право на глас, съобщи НАСА. При това на 400 км разстояние от Земята, предаде БГНЕС.

Шейн Кимброу стана последният космонавт, който се присъедини към традицията американски астронавти да гласуват, докато се намират в Международната космическа станция. Към момента той е част от екипажа на руска ракета, която на 19 октомври започна своята четири-месечна изследователска мисия.

Американските астронавти имат правото да гласуват от Космоса от 1997 г., благодарение на Тексасткия закон. Реформата беше въведена именно в него, тъй като повечето от космонавтите живеят в района на Хюстън, където се намира Центъра за управление на полетите на НАСА и Космическия център „Джонсън”.

Първият американец, упражнил правото си на глас, е бил Дейвид Уолф, който е дал своя вот от Руската космическа станция „МИР”. Първият, който е гласувал за президент пък е Лерой Чиао през 2004 г. 

#НАСА #Земята #Шейн Кимброу

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"