Каракачанов печели тура в Русе, Орешарски пръв във Ветово

Каракачанов печели тура в Русе, Орешарски пръв във Ветово
Източник: Клуб 'Z'
A A+ A++ A

 

Кандидатът за президент на „Обединените патриоти“ Красимир Каракачанов е спечелил първия тур в община Русе. Другата изненада е в община Ветово, където с най-много гласове е Пламен Орешарски, следван от Веселин Марешки, предаде БГНЕС.

Резултатите от изборите по общини бяха предоставени на пресконференция днес от ръководството на БСП в Русе. Ген. Румен Радев печели едва в две общини първото място, но като цяло е победител за цялата Русенска област, следван от Цецка Цачева и Красимир Каракачанов.

В община Русе Каракачанов има 23,9% или 19 754 гласа. Втори е Румен Радев с 22,59% и 1075 гласа по-малко – 18 679. Трета е Цачева с 19,43 % - 16 062 гласа, като от първия е делят 3692 гласа. Четвърти е Веселин Марешки с 12,4%, което е 10254 гласа.

В община Ветово, където ДПС има силни позиции, води Пламен Орешарски с 2043 гласа, следван от Веселин Марешки – 1064 гласа, и Румен Радев с 856 гласа.

Цецка Цачева печели изборите в общините Бяла, Сливо поле, Борово и Иваново, следвана от Радев и Каракачанов. Радев е първи единствено в общините Борово и Две могили, където второто място е за кандидата на ГЕРБ, а трети е Красимир Каракачанов. 

#Красимир Каракачанов #Пламен Орешарски #Веселин Марешки #Румен Радев #Цецка Цачева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »