Четирима арестувани за отвличане на 19-годишен от Горна Оряховица

Четирима арестувани за отвличане на 19-годишен от Горна Оряховица
Източник: E-BURGAS
A A+ A++ A

Дръзко отвличане с искане на рекордно висок откуп разкри полицията във Велико Търново. 19-годишен младеж от Горна Оряховица е бил похитен, а от родителите му е поискана сумата от 200 000 евро. След намесата на полицията, момчето е открито и освободено. Задържани са четирима от извършителите, петият от групата се издирва, предаде БНТ.

На 27 октомври бащата на момчето се обадил в полицията, че синът му е отвлечен, а похитителите, казали, че ако иска да го види жив трябва да плати откуп от 200 000 евро. Полицейската акция започнала веднага на територията на цялата област.

Похитителите се разколебали, тъй като автомобилът им се повредил и научили, че полицията издирва отвлечения. Те изоставили момчето в центъра на село Хотница, пребито и малтретирано, където по-късно е намерено от полицаите. По негови показания, в рамките на няколко дни, са задържани извършителите - мъже на възраст между 24 и 36 години от Плевен, Тетевен и Стамболово.

По непотвърдена информация семейството на младежа живее в горнооряховския квартал „Калтинец" известния като „Меката" на телефонните измами. От полицията уточниха, че похитителите предположили, че бащата разполага с повече средства и са решили да изкарат бързи пари.

 

#отвличане #Горна оряховица #полицията #Похитителите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"