Битката за "Дондуков" 2 се решева на балотаж (обзор)

Битката за "Дондуков" 2 се решева на балотаж (обзор)
Източник: www.kakvototakova.com
A A+ A++ A

В търсене на подкрепа за втория тур на балотажа за избор на президент започна тази седмица. На него отиват кандидатите на БСП и ГЕРБ. Разликата между Румен Радев и Цецка Цачева в момента е по-малко от 4%. И двата щаба започват битка буквално за всеки глас, предаде БНТ.

За първи път от 1990 година левицата победи в София. ГЕРБ загуби големите градове. Цачева е фаворитът на гласувалите в чужбина. Ето и конкретните цифри: Румен Радев води с 25.7%, Цецка Цачева е втора с 22 на сто. Активността на вота е рекордна за президентски избори 45.1%.

На трето място с 15.04 % е Красимир Каракачанов, издигнат от Патриотичния фронт. След него е една от изненадите на тези избори - Веселин Марешки, който събира 10.87%.

На пето място е Пламен Орешарски, зад когото застана ДПС. Той събира 6.5 на сто от гласовете. Кандидатът на РБ Трайчо Трайков е с 5.9%. Ивайло Калфин и Татяна Дончева - събират съответно 3.3 и 1.8%.

На референдума не достигат около 365 хиляди гласа, за да се превърне допитването в задължителна промяна в избирателните закони. Активността е 39.42%. Мажоритарният вот събира 72% подкрепа. Задължителното гласуване 62 на сто. А намаляването на цената на един глас на 1 лев е одобрена от 72.1% от гласувалите.

 

#Румен Радев #Цецка Цачева #Красимир Каракачанов #Веселин Марешки #Пламен Орешарски #Трайчо Трайков #Ивайло Калфин #Татяна Дончева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"