Румен Петков: ГЕРБ, РБ и ПФ са тези, които унизиха българските избиратели в чужбина на изборите

Румен Петков: ГЕРБ, РБ и ПФ са тези, които унизиха българските избиратели в чужбина на изборите
Източник: bTV
A A+ A++ A

Пазарлъкът между ГЕРБ, РБ и ПФ доведе до грубото унизяване на нашите сънародници в чужбина на изборите. Това каза зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков на пресконференция в НДК във връзка с резултатите от първия тур на президентските избори, предаде Фокус.

„Това са единствените избори, в които правилата бяха променяни буквално дни преди изборния ден. Това е нещо ужасяващо, което го няма никъде по света“, коментира Петков. По думите му това е един грозен и отвращаващ пазарлък между ГЕРБ като мандатоносител, Реформаторския блок и Патриотичния фронт.

„Това плашене, че видите ли отвън ще ни залеят едни гласове доведе до грубото унизяване на нашите сънародници във Великобритания, Германия, Испания и Русия. Всички тези плашила, които се развяваха до 35 секции над, под, доведе до наши сънародници, пътували по 200 км, искащи да гласуват и да са съпричастни с намирането на добрите решения в родината, висяха по 4 часа и накрая някои от тях дори не можаха да гласуват. Трябва да е ясно, че отговорността е на тези грозно пазарящите се хора от ГЕРБ, РБ и ПФ с цел едните да спекулират с патриотарството, другите да спекулират със стремежа си да се намерят балансирани решения и в крайна сметка да ударим живеещите зад граница“, коментира още Румен Петков.

По повод непотърсената до момента подкрепа от АБВ от страна на БСП той коментира: „Не е нормално да отиваш на избори и да не търсиш политически диалог за осигуряване на подкрепа. Това е партиен нихилизъм, против устоите на демокрацията“. 

#Румен Петков #НДК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"