България и Азербайджан заедно в Афганистан

България и Азербайджан заедно в Афганистан
Вярвам че ще имаме много ползотворно сътрудничество, както се договорихме и с президента Илхам Алиев по време на посещението ни в Азербайджан, отбеляза от своя страна Бойко Борисов (вдясно). Снимкиа: МС
A A+ A++ A

България и Азербайджан договориха сътрудничество в отношенията с НАТО и участието в операцията ИСАФ в Афганистан.

Възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в сферата на отбраната бяха обсъдени на среща на министъра на отбраната на Азербайджан генерал-полковник Сафар Абиев с българския му колега Аню Ангелов в рамките на двудневната му официална визита в София, съобщиха от правителствената пресслужба.

„Договорихме се да задълбочим двустранните отношения в няколко направления- военно обучение, военно-техническо сътрудничество, в областта на отношенията с НАТО и участието на двете държави в операция ИСАФ в Афганистан," заяви генерал Сафар Абиев на среща с премиера Бойко Борисов.

В рамките на срещата бяха обсъдени и проектите, които България и Азербайджан реализират по отношение на изграждането на високоскоростни железопътни мрежи, както и в областта на енергетиката.

„Вярвам че ще имаме много ползотворно сътрудничество, както се договорихме и с президента Илхам Алиев по време на посещението ни в Азербайджан," отбеляза от своя страна Бойко Борисов.

В петък министърът на отбраната на Азербайджан ще посети изложбата за отбранителна техника „Хемус-2012" в град Пловдив.

#България #Азербайджан #Аню Ангелов #Бойко Борисов #НАТО #Афганистан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"