Софи Маринова: Пожелавам на всеки изпълнител сцената на „Евровизия"

Софи Маринова: Пожелавам на всеки изпълнител сцената на „Евровизия"
„БНТ ще участва и догодина на „Евровизия"," обяви Йоана Левиева-Сойер (вляво), ръководител на делегацията за „Евровизия" 2012. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Певицата Софи Маринова, която представи България на „Евровизия" 2012, пожела на всеки български изпълнител да стъпи на сцената на песенния конкурс.

„Евровизия" е много престижен конкурс, винаги съм мечтала много да участвам в него," сподели Софи Маринова на първата си пресконференция след завръщането си от столицата на Азербайджан Баку.

Певицата побърза да изрази радостта си, че се е завърнала в България и да отправи благодарности към целия екип, който стои зад представянето й.

„БНТ ще участва и догодина на „Евровизия"," обяви Йоана Левиева-Сойер, ръководител на делегацията за „Евровизия" 2012, цитирана от БГНЕС.

Гледаемостта на полуфинала с участието на Софи Маринова е постигнала дял от 29% от аудиторията.

„Формула за успех на този конкурс няма, изпълнителите трябва да разчитат на индивидуалните си качества," каза още представителката на БНТ.

Участието в тазгодишното издание на песенния конкурс е струвало 86 000 швейцарски франка. Таксата отива за заплащане на общия лиценз на конкурса и се определя от големината на телевизионния пазар в дадена страна.

„Всяка година в регламентите на „Евровизия" се правят промени с цел да се ограничи геополитическия вот, но това е все едно да накараш дъждът да спре да вали," коментира още Йоана Левиева-Сойер.

Тя съобщи, че песента на Софи Маринова е получила 5 точки от Англия и по 6 от Португалия и Норвегия. Голяма подкрепа българската песен е получила от публиките на Азербайджан и Турция.

„Българската делегация в Баку беше най-малката, заради финансови причини не можем да си позволим да поканим авторите на песните," допълни Йоана Левиева-Сойер.

„Възможността авторите да присъстват на „Евровизия" е от голямо значение за това как ще звучи българската песен на конкурса," поясни Крум Георгиев, автор на песента на Софи Маринова.

Песента не е писана специално за „Евровизия", а се е родила от идеята за текст на много езици, сподели авторът.

„Радвам се, че от песен, предназначена за клубове, тя се превърна във нещо много по-важно. Лично аз съм много щастлив от това, че България избра Софи Маринова заради гласа й, а не нейната етническа принадлежност," каза още Крум Георгиев.

#Софи Маринова #„Евровизия" #БНТ #Азербайджан #Баку

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »