Швейцарските власти разследват имам за проповядване на радикален ислям

Швейцарските власти разследват имам за проповядване на радикален ислям
Източник: Novini.bg
A A+ A++ A

 

Швейцарската полиция извърши обиски в джамия на град Винтертур (кантона Цюрих) и в три жилища на нейни посетители в рамките на разследване срещу имама на джамията и още три лица, обвинени в призиви за насилие, предаде БГНЕС.

Полицията провери документите и на други четири лица, които се намирали в джамията в нарушение на миграционното законодателство.

Заведено е дело за „провокиране на престъпления и насилие“, отбелязва се в съобщение на кантоналната прокуратура на Цюрих. Имамът на джамията „Ан Нур“, който е от етиопски произход, призовавал към убийство на мюсюлмани, които не участват в общата молитва. Вярващите били надъхвани да разобличават онези, които не присъстват на молитвите.

Лицата, на които бяха проврени документите, са алжирци и тунизийци. Джамията „Ан-Нур“ неведнъж е попадала в полезрението на обществеността и медиите по подозрения в разпространяване на радикални идеи. Има твърдения, че идващи в нея млади вярващи са били в Сирия, за да се присъединят към терористичната групировка „Ислямска държава“.

По данни на вестник „Трибюн дьо Женев" очаква се джамията да бъде закрита до края на годината, защото собственикът на сградата „не желае да продължава договора“. 

#Ан Нур #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"