ЧЕЗ подписа с КБВР споразумение за кредитиране на стойност 116 млн. лв.

ЧЕЗ подписа с КБВР споразумение за кредитиране на стойност 116 млн. лв.
Източник: Капитал
A A+ A++ A

 

На 2 ноември 2016 г. беше подписано споразумение между „ЧЕЗ Разпределение България“ АД и Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) за кредитиране на електроразпределителното дружество в размер до 116 млн. евро, съобщиха от ЧЕЗ, предаде БГНЕС.

Заемът е предназначен за финансиране на инвестиции на компанията за периода 2016-2017 г. и е с период на изплащане от 7 години. Инвестиционният план за периода на усвояване на кредита е амбициозен и е в размер над 210 млн. лв.

„Доволни сме да обявим, че финализирахме преговорите и подписахме споразумението с ЕБВР. Средствата ще бъдат използвани от „ЧЕЗ Разпределение България“ АД за инвестиции в активи в регионите на територията, обслужвана от ЧЕЗ – Западна България, за придобиване на енергийни съоръжения, изградени от трети страни, за подобряване на качеството и сигурността на електрозахранването и намаляване на загубите. Ще вложим средства в изпълнение на плана за развитие на стратегическата инфраструктура на София и в присъединяване на нови клиенти“, каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България. 

#ЧЕЗ #ЕБВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"