Калфин закри кампанията си с постановка в "Сълза и смях"

Калфин закри кампанията си с постановка в "Сълза и смях"
Източник: Wikiwand
A A+ A++ A

 

Кандидатът за президент от АБВ Ивайло Калфин избра да закрие президентската кампания в София в столичния театър „Сълза и смях“, предаде БГНЕС.

Първоначално Калфин се срещна със симпатизанти в градинката „Кристал“ и призова всеки, който желае да отиде на театър в „Сълза и смях“ на постановката „Жена ми се казва Борис“.

„Каним всички на театър-симпатизанти, опоненти или безразлични хора да се отпуснат, посмеят и да обърнат внимание на културата в България. Слушаме много хора да приказват чудодейни приказки колко много обичат културата, как се грижат за националното самочувствие, но това се вижда в театралните салони. Някои отиват на кино, други, отиват на театър. Често забравяме таланта на България, отнесени в някакви политически страсти. Страстите са преходни, а изкуството, културата и таланта остават“, категоричен бе Калфин.

Според него това е и един жест към българската култура, което е изключително важно и, което обикновено освен приказки в кампаниите, според него, забравяме. „По-важна е символиката-цялата кампания беше една постановка, в която част от актьорите се появяваха виртуално, други говореха с някакви божествени гласове. Част от актьорите участвахме на сцената и се опитвахме да вземем вниманието на публиката. Публиката ще реши как ще свърши постановката в неделя“, допълни Ивайло Калфин.

Относно президентските дебати той заяви, че нито Цецка Цачева, нито Румен Радев са се явили на тях. „Те си направиха една сценка между двамата, което е политически картел, в който двете големи сили се договорят и си скриват кандидатите. Има две обяснения – високомерие или ги е страх да се покажат и да си представят тезите. Аз не искам президентът ми да има нито едно от тези качества“, коментира кандидатът на АБВ.

Относно новия еврокомисар, Ивайло Калфин изрази тезата, че за България е много важно да имаме влиятелен пост в ЕК, защото, според него, ЕС тепърва ще се променя. „Трябва ни влиятелен и силен комисар. Бюджетът е една от най-важните сфери. Съмнявам се, че можем да разместим цялата ЕК с оставката на Кристалина Георгиева. Най-лошото ще бъде, ако ни измислят някой пост, както беше при влизането ни в ЕС, когато измислиха поста на защита на потребителите, който се закри след това, а за румънците направиха еврокомисар по мултилингвизъм. Надявам се това да не се случи. Много е важно България да заеме влиятелен пост, не заради това правителство или следващото, а за да може страната ни да използва всички инструменти, за да участваме ефективно в преговорите по промените на ЕС“, подчерта още по темата Калфин.

Във връзка решението за вдигане на пенсии и учителски заплати в бюджет 2017 г., той уточни, че пенсиите се увеличават с т. нар. швейцарско правило, където нямало изненада. Калфин посочи, че социалната политика има още доста нужди, като увеличение на заплатите на служителите в системата. „Въпросът е, когато виждаме промени в една система, до колко ще доведат до ефективност и реални промени. Добре е да с увеличат доходите на учителите, които трябва да са авторитетни и добре платени, ако искаме резултати, но това не изчерпва всичко, което искаме да се промени в образователната система. В този бюджет липсват реформите“, убеден е още Ивайло Калфин.

„Всички други, които ни копират с послания, да разберат, че когато кажем нещо, го правим“, призова от своя страна вицепрезидентът от АБВ проф. Любомир Халачев. „Няма по-хубаво нещо от това, когато си в най-разгорещената борба да успееш да намериш сили, време, желание, енергия и емоция да се насладиш на изкуството“, категоричен бе Халачев. 

#Ивайло Калфин #Сълза и смях #ЕС #ЕК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници