Захариева поиска нови проверки по "Яневагейт"

Захариева поиска нови проверки по "Яневагейт"
Източник: БНР
A A+ A++ A

Министърът на правосъдието Екатерина Захариева поиска възобновяване на проверката по случая със записите на разговори между бившите съдийки Владимира Янева и Румяна Ченалова, предаде БТА.

Един път вече прокуратурата отказа да провери записите с мотива, че не е ясен произходът им и има данни от (непоказана до момента - б.р.) експертиза, според които те са манипулирани. Днес обаче и председателят на ВКС Лозан Панов поиска с разговорите да се запознае държавното обвинение, тъй като сюжетът има развитие през последните дни.

Според Захариева с този случай трябва да се заеме и етичната комисия на Висшия адвокатски съвет, особено след твърденията на адвокат Момчил Мондешки. В интервю за национален всекидневник той призна, че е участвал в записите, но побърза да подчертае, че историите в тях били измислени.

Бившата съдия Ченалова вчера коментира думите му по следния начин: "Според мен това е един опит той да спаси не толкова себе си, колкото групата. Групата участници, по-скоро герои на тези записи. Защото Мондешки не работи самостоятелно. Той работи в екип с Александър Ангелов - адвокатът на Делян Пеевски”.

„Недоумение буди у мен фактът, че той мълча една година”, коментира днес Захариева интервюто на адвоката. По подобен начин реагира и премиерът Бойко Борисов (описван в разговорите като арбитър на задкулисните отношения между политици, магистрати и бизнесмени – б.р.), който заяви, че е „омерзен” от ситуацията.

#Екатерина Захариева #Лозан Панов #Делян Пеевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »