Либия не дава Сейф ал Ислам на Хага

Либия не дава Сейф ал Ислам на Хага
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Заловеният вчера син на бившия либийски диктатор Муамар Кадафи – Сейф ал Ислам, няма да бъде предаден на Международния наказателен съд (МНС) в Хага, а ще бъде съден в Либия.

Това реши Преходният национален съвет (ПНС) по време на гласуването си в неделя, предаде британската телевизия „Скай Нюз“.

Министърът на информацията на Либия Махмуд Шамам заяви, че новите либийски власти ще обсъдят решението с генералния прокурор на МНС Луис Морено-Окампо по време на посещението му в понеделник.

Малко след залавянето на Сейф ал Ислам от ПНС обещаха, че синът на Кадафи ще бъде подложен на справедлив съдебен процес.

Заради нарасналите опасения, че Ислам няма да бъде съден според предвижданията на закона, от световната общност призоваха делото да бъде в сътрудничество с Международния съд в Хага.

В събота либийският министър на правосъдието Мохамед ал-Алагуи съобщи, че страната му няма нищо против чуждестранни наблюдатели да присъстват на съдебния процес срещу Ислам.

#Сейф ал Ислам #Либия #Хага #ПНС #Преходният национален съвет #Международния наказателен съд #Луис Морено-Окампо #Муамар Кадафи #диктатор #министър на правосъдието #Мохамед ал-Алагуи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »