"Турски поток" може да остане само на хартия

"Турски поток" може да остане само на хартия
Източник: Novini.bg
A A+ A++ A

 

От „Газпром“ допускат, че газопроводът „Турски поток“ може да остане само на хартия, съобщи в. „Ведомости“, цитиран от БГНЕС.

„Макар че проектът „Турски поток“ беше възобновен и страните обсъждат различни аспекти по проекта, не може да има увереност, че този или който и да е друг мащабен проект, ще бъде завършен. Ако такива проекти се отлагат, отменят или значително се променят техните параметри, това може да повлияе неблагоприятно на финансовото ни състояние и на резултатите от дейността", гласи черновата на проекта за програма за нова емисия еврооблигации на компанията. От "Ведомости" са се запознали с този текст.

Текстът е дело на специалисти по международно право, външни консултанти по въпроса, които винаги се презастраховат, внася успокоение близък до „Газпром“ човек: „Не изпитваме такива страхове по отношение на този проект“. Представител на „Газпром“ отказал да коментира въпроса.

Междуправителственото споразумение за „Турски поток“ беше подписано от Русия и Турция на 10 октомври. Документът предвижда изграждането на две подводни тръби от Русия към Турция. По едната ще бъде доставян природен газ за нуждите на Турция, а по другата – за Европа, поради което тя ще бъде продължена до границата на Турция с Гърция.

#Газпром #Турски поток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »