Отмениха разрешението за строеж на хотел "Маринела-София"

Отмениха разрешението за строеж на хотел "Маринела-София"
Източник: Chronicle.bg
A A+ A++ A

 

По повод подаден протест от Софийска градска прокуратура (СГП), отдел “Надзор за законност“ до началника на РО НСК Югозападен район, с негова заповед от 31.10.2016 г., е отменено разрешението за строеж – надстрояване на хотел „Маринела – София“, издадено от главния архитект на СО район“ Лозенец“, съобщиха от прокуратурата, предаде БГНЕС.

След констатирани от ДНСК нарушения при изготвянето на техническите проекти за надстрояване на хотел „Маринела - София“ и издаване на заповед за спиране на строежа и забрана на достъп до обекта СГП е сезирана с оглед упражняване на правомощията й по реда на надзора за законност.

В хода на извършената от СГП проверката е установено по безспорен начин , че главният архитект на СО район“ Лозенец“, не е бил надлежно оторизиран да одобрява такива инвестиционни проекти. Съгласно чл.146т. 1 от Административно-процесуалния кодекс това се явява съществен и радикален порок - „липса на компетентност”.

След подадения протест от страна на СГП, РДНСК е приела изцяло мотивите на прокуратурата, че са налице достатъчно данни за незаконосъобразност на издаденото разрешително за строеж, в нейната най-тежка форма – нищожност. Това е така, тъй като е издадена от некомпетентен орган.

Упражнявайки своите правомощия по реда на надзора за законност върху издаваните от общинската администрация индивидуални административни актове прокуратурата незабавно е реагирала, след като е била сезирана и е действала в защита на обществения интерес, правата на гражданите и еднаквото прилагане на закона спрямо всички.

#СГП #ДНСК #РДНСК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"