Обама критикува шефа на ФБР заради мейлите на Клинтън

Обама критикува шефа на ФБР заради мейлите на Клинтън
Източник: Informo
A A+ A++ A

Американският президент Барак Обама критикува индиректно шефа на ФБР Джеймс Коми за оповестяване на възможни нови доказателства, свързани с разследването спрямо Хилари Клинтън за използването от нея на личен сървър по времето ѝ като държавен секретар. За сайта NowThisNew той направи първите коментари за случая по темата, която стана част от президентската кампания, като заяви, че ФБР не бива да действа с приомите на инсинуации или непълна информация, предаде БНР. 

Коми бе критикуван, след като изнесе информацията за новите имейли по-малко от две седмици преди президентските избори заради факта, че с уклончивото си съобщение би могъл да разколебае някои избиратели. В интервюто Обама непряко го критикува. "Познавам я. Доверявам ѝ се. Не бих я подкрепял, ако нямах абсолютно доверие в нейната почтеност и интереса ѝ да осигури по-добро бъдеще за младите"

Малко след като даде оценка на действията на шефа на ФБР в Северна Каролина, Обама призова американците от всякакви етнически групи да подкрепят кандидата на демократите. Той заяви, че Доналд Тръмп е заплаха за гражданските права, страната и света. 

Междувременно във важния щат Флорида републиканския кандидат Тръмп се опитва да направи последен апел към избирателите в момент на близки резултатите между него и Клинтън. В програмата на Тръмп има четири митинга във Флорида преди деня на изборите. В Маями той определи медиите като "нечестни" и критикува репортери от национални телевизии. В Орландо Тръмп беше "по-обран" и просто предсказа, че ще спечели Флорида и Белия дом.

#Барак Обама #Хилари Клинтън #Джеймс Коми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници