Борисов не потвърди дали предлагат Николай Младенов за еврокомисар

Борисов не потвърди дали предлагат Николай Младенов за еврокомисар
Източник: www.unmultimedia.org
A A+ A++ A

 

„От вас чувам това”. Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос дали наистина Николай Младенов ще бъде предложен за еврокомисар, предаде БГНЕС.

Министър-председателят уточни, че ще се занимава с този въпрос след като минат изборите. „До нова година Кристалина Георгиева е там, имаме време, за да направим най-доброто”, допълни той.

„Мислете в неделя много, защото съм казал-не бием ли-си отиваме, Божа работа, както каже народа”, заяви Борисов в Разлог. Министър-председателят, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева срязаха лентата на регионалното депо за битови отпадъци край разложкото село Баня, обслужващо четири общини.

Според него доказаното манипулиране на разговора между „двете каки” не го е уязвил нито преди, нито сега. „Думите отлитат, направеното остава”, така премиерът коментира казуса както с въпросният разговор, така и с проверките, доказали, че няма участие в офшорни фирми.

„Отдавна ме бяха предупредили, че ще излизат такива записи, всичко е съшито с бели конци, рано или късно всичко излиза наяве”, каза още Борисов.

Регионът ви става все по-хубав и все по-чист, обърна се министър-председателят Бойко Борисов към жителите на Разлог, където днес откри ново депо за битови отпадъци. Проектът беше пред провал през 2013 г., но беше спасен с допълнително финансиране от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към екоминистерството.

Депото в Разлог струва общо 12,8 млн. лв., от които 11,8 млн. лв. са безвъзмездно финансиране. То ще обслужва четири общини – Разлог, Банско, Белица и Якоруда. Досега те депонираха отпадъците си в старото сметище на Разлог, което през лятото създава големи екологични проблеми – отпадъците се разпалват под повърхността, в резултат на което се обгазяват Разлог или с. Баня с остра и задушлива миризма.

„Започваме да рекултивираме старото депо. За региона в момента се проектира. Единственото обещание, което си го движа, но е трудно, завършат ли проекта – обещал съм газ да докараме до Банско и Разлог, зимно време смогът да изчезне. Проектира се, не съм го забравил и си го гоня и този проект“, посочи Борисов.

Той допълни, че всички поети ангажименти за региона по отношение на пътната инфраструктура са изпълнени. „Сега правим пътя за Баня, до Рилския манастир ще пуснем изцяло нов път до две седмици, за Мелник също”. Премиерът посочи още, че се строи и участъкът от автомагистрала „Струма” от Сандански до Кресна, в близките дни ще започне и отсечката от Благоевград до Кресна.

Борисов отново изтъкна успеха на националната програма за саниране, която определи като „абсурдно социална, каквато няма в Европа”. „Това означава средно по 10 хил. лева подпомагане на семейство. Благодарение на програмата се правят покривите, дограмата, саниране, изолация, входът, стълбищата – абсолютно без пари”, каза премиерът. Той обърна внимание, че това се прави в година, в която правителството плати 1,2 млрд. лв. за американските централи, отделно за проекта „Белене” и други 3,7 млрд. заради фалита на КТБ.

„Това са 6,2 милиарда лева живи пари – заради правителствата на Орешарски и назад. Аз не съм подписал нито един договор, а по милиард на година даваме на хората по програмата за саниране”, заяви министър-председателят. 

#Бойко Борисов #Николай Младенов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »