Борисов дал 300 000 лв. за кошници с цветя на пътен възел „Юг” в Бургас

Борисов дал 300 000 лв. за кошници с цветя на пътен възел „Юг” в Бургас
Строежът на пътен възел „Юг“ в Бургас е в срок и на 30 юни ще бъде пуснат в експлоатация. Снимка: poligraff.net
A A+ A++ A

Строежът на пътен възел „Юг“ в Бургас е в срок и на 30 юни ще бъде пуснат в експлоатация, обяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в морския град.

Бойко Борисов отбеляза, че по стълбовете на съоръжението ще има големи кошници с цветя – щрих, финансиран допълнително от държавата.

„Дали сме 300 000 лева допълнително за озеленяване, не се прави компромис с качеството. Затова и на „Тракия“ го правихме два пъти – от вчера вечерта 7 км готова магистрала бяха изринати, за да я направят такава, че да е качествена“, каза още премиерът, цитиран от bTV.

След като в началото на месеца митничарите в Русе хванаха 67 кг кокаин, а точно в този момент премиерът се оказа в крайдунавския град и определи българските граници като „по-добре охранявани от холандските“ и „най-добре оборудвани за Шенген“, днес Бойко Борисов отново изтъкна ефективността на скъпите системи за сигурност по речната, морската и сухопътната ни граница.

На пристанище Бургас министър-председателят присъства на демонстрация на стационарен скенер на митнически пункт.

Въпреки че средствата за закупуване на съоръжението в размер на 2.4 млн. лева са дошли предимно от Световната банка, Борисов подчерта, че правителството се е охарчило по проекта.

„Доста пари дадохме, много милиони за тези системи, виждате колко са ефикасни. Контейнерът минава за 4-5 секунди и по никакъв начин не затруднява работата на пристанището. Снимката, която се прави, пълният разрез, тръгва с документите на ТИР-а, а тук остава запаметена в системите. Всеки митничар има така направена защита. Никой не може да влезе в системата с неговата парола и съответно той утре да каже – не бях аз“, каза премиерът относно работата на новите гранични системи.

Хвалбите по адрес на новите придобивки на митничарите продължиха. Бойко Борисов изтъкна, че чрез тях България дава 100% прозрачност на всичко, което става по нейните големи пристанища и митници.

„Наркотрафикантите и крадците на коли и мотори да отиват в други държави, нямат шанс тук. Това са добри системи, които изключват човешкия фактор и всички думи от типа „покровителстват“, „правят им чадъри“ за контрабанда или за каквото и да било. Утре всяка опозиционна партия може да каже – искаме да отидем и да видим на митницата какво е минало, как е минало. Идват тук и забравят, както с квалифицираната информация, СРС-ата, дето се запознават с това, което правят“, обясни Борисов и отправи пожелания към шефа на митниците Ваньо Танов да „осребри в пъти“ парите, вложени в техниката.

#Бойко Борисов #премиер #Бургас #Тракия #Русе #кокаин #митници #Ваньо Танов #граници #Световната банка #България #Холандия #Шенген #СРС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"